Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kell-e nekem a menetrögzítő kamera? Hogy választok kamerát? laserbolt.hu

Kell-e nekem a menetrögzítő kamera? Hogy választok kamerát? laserbolt.hu
Néhány kérdés megválaszolásában segítünk a menetrögzítő kamerával kapcsolatban

Az interneten tengernyi videó és műsor kering, melyeken olyan szituációkat és helyzeteket látunk, amik az utakon történnek. Ezek nagy része autós kamerákkal van rögzítve. A komikus, vagy épp nehéz pillanatok feltöltése, az autós kamera kihasználásának csak az egyik módja. Viszont a mindennapi életben az elsődleges szerepe sokkal fontosabb – felvenni minden történést, ami az autó előtt történik (és egyes esetekben még az autó mögött is). Ezzel egy bizonyos feketedoboz szerepét helyettesíti, amelyet a repülőgépekről ismerhetünk. A sűrű forgalomban ugyanis gyakran kerül sor autóbalesetekre. Ilyenkor a rendőrség és a biztosító számára nagyon fontos, ki a baleset okozója, és ki mennyit fizet majd. Halálos baleset esetén viszont már bíróság és börtön is szóba kerül, ami viszont már végképp nem tréfa. Ha nem vagyunk képesek azonnal a helyszínen bizonyítani, ki a felelős, rengeteg kihallgatás, kivizsgálás, vallomástétel, szakértői vélemények készítése és egyéb, ezzel járó procedúra vár majd ránk, melyeknek a végeredménye nagyon ingatag és bizonytalan lehet.

Ebben az esetben az autós kamera használata üdvözölendő megoldás lehet az Ön számára. Ha valami történik, elég kivenni a memóriakártyát, áthelyezni az adatokat a számítógépére, és így könnyedén megtudja, ki a felelős a balesetért. Abban a pillanatban, amikor valaki megpróbálja Önre hárítani a felelősséget, vagy amikor a döntő szó a rendőrszakértőé, mert a baleset leforgása nem egyértelmű, az autós kamera igazán nagyon hasznos és pótolhatatlan eszköz lehet. Úgyszintén, ha valaki károsítja a leparkolt kocsiját, az autós kamera kiváló tanú lehet, melynek segítségével könnyen azonosítani tudja az elkövetőt. Két dologra kell csak figyelnünk – betartani az összes jogszabályt, mely az autós kamera használatára érvényes (bonyolultabb, mint gondolnánk) és olyan modell kiválasztása, amely jó és hasznos Önnek.

Arról, hogy milyen minőségű az autós kamera, számos tényező dönt. A legfontosabb a felvétel minősége, tehát a képfelbontás, az írási frekvencia/sebesség és a memória. A megjelenítési tulajdonságok, a kamera mérete és a vezérlés szintén fontosak. Ezek lehetőleg legyenek a legegyszerűbbek és legátláthatóbbak, hogy ne kelljen rajta hosszasan gondolkodni. Az egyéb eszközök, mint például a GPS, a G-szenzor, vagy az éjszakai látásmód, szintén nem ártanak. Fokozzák a kamera hatékonyságát, és szintén növelik az esélyt, hogy ha valami történik, a felvétel felmutatható lesz a rendőrségen.

 

A legfontosabb döntés, amelyet meg kell hoznunk az, hogy mennyit szeretnénk befektetni. Mennyit is vagyunk hajlandóak kifizetni a kameránkért. Az árak skálája nagyon széles és a modellek természetesen jelentősen különböznek egymástól. Minél drágább egy-egy modell, annál jobb és felszereltebb. Ennél az árucikknél ez száz százalékosan igaz. Alapvetően tehát néhány árkategória közül választhat.

A legolcsóbb autós kamerákat már 12 999 forint alatt megvásárolhatjuk,,melyekkel rögzíthetjük az utunkat. Ezeket a modelleket nem ajánljuk a vásárlóinknak. A jobb kamerák 13 000 – 39 900 forint között mozognak. Ezeknek a modelleknek jobb a felvételkészítő minősége és a felbontása. A 65 000 forintig megvásárolható kamerák szilárd középosztályt alkotnak. Jobb az akkumulátor és a memória kapacitásuk, és szintén jobb felbontást kínálnak. A legjobb autós kamerák ára több mint 65 000 forint. Ezek gyakorlatilag már mindent tudnak, amire az úton szüksége lehet. Magasabb áron tehát magasabb színvonalat vásárolhat.

 https://laserbolt.hu/autos-fedelzeti-kamera-243

Tartalomhoz tartozó címkék: menetrögzítő kamera
Az oldal tetejére