Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kimutatták: Az ózon valóban képes semlegesíteni a koronavírust!

Kimutatták: Az ózon valóban képes semlegesíteni a koronavírust!

Japán kutatók kimutatták, hogy az ózon kis mennyiségben képes semlegesíteni a koronavírus részecskéket! Így maga az ózon hasznos segítség lehet a kórházi helyiségek fertőtlenítésében.

Japán kutatók bemutatták, hogy az emberi egészségre még nem káros 0,05-01 ppm koncentrációjú ózongáz képes megölni a vírust.

A kutatók a kísérlet során egy zárt kamrában használták az ózont koronavírus mintákon. Az ózon a vírus 90%-át elpusztította, 10 óra alatt.

Murata Takajuki a kutatás vezetője szerint „A koronavírus terjedése csökkenthető folyamatos, alacsonykoncentrációjú ózonkezelésekkel, még az emberek jelenlétében is” Különösen hatékony a rendszer használata magas páratartalom esetén”.

Az ózon egy oxigén mulekula fajta, amely képes megölni a különböző kórokozókat. Régebben már kimutatták, hogy az ózon nagy koncentrációban képes semlegesíteni a korona vírust, ám ez káros az emberi szervezetre.

Georgia Műszaki Egyetem kutatói szerint az ózon hatékony lehet orvosi védőeszközök, köpenyek, szemüvegek fertőtlenítésben.

Fujita Orvostudományi Egyetem Kórházában felállítottak ózongenerátorokat, hogy csökkentség a várótermek és a betegszobák fertőzöttségét. Az egyetemen jelenleg klinikai próbák folynak, hogy a Fuujifilm Holding avigan nevű szere hatékonyságának megállapítsa a hatékonyságát a Covid 19 kezelésében is.

Forrás: Portfolio.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Koronavírus Ózongenertor
Az oldal tetejére